Wednesday, 18 March 2009

blog Vs. social networkin site

huhh!! begini kh dinamakn bloggin?? post!!post!! (sambil memicit-micit dahi yang tidak sakit)
zaman-zaman dulu iaitu 4 tahun lepas hingga lh december 2008 (x de la lame sgt pon..hihi), aku mengakhiri dan cancel abis kesemua akaun yg wujud dlm dunia ternet..korang nk tahu knape?? sbb jiwa aku x brp nk stabil time tu. satu trajedi telah melanda diri ini (bsungguh2 mlarikn diri)..huhuhuhu...lalu tanpa membuat sebarang kaji selidik dan sebarang kata-kata akhir untuk kawan-kawan aku men-delete-kan kesemua akaun2 aku sbg cth; 2 frenster account, multiply(account plg aktif dn pling aku syg), my space dn beberapa yg lain..hehe..gud bye to u my trusted fwens..cehh,, konon la kn..
seb baik la, aku sempt back up beberapa old post kat Multiply aku..ok, aku tahu korang x brape tahu ttg wujudnya multiply nih..bg aku, setelah dikaji2 dan dinilai2, Multiply adalah site paling bagus sebab dalam u punye album, u leh simpn beratus gmbr in da albums separately without resize da picture 1st. then, korang leh tukar2 css code mngikut kmahuan korang. video pon leh direct upload kat situ. no need to upload kat you tube dah..btw, setiap social networking site, masing2 ade kelebihan dn kekurangan. cume pada aku bloggin di MP pun agak menyeronokkn compare di frenster coz di multiply lebih mudah di-view oleh membe2 lain.
sebenarnya Multiply menjadi keutamaan aku dulu hanyalah sbab membe2 yg terkumpul disitu bagai dirancang, mostly membe2 outdoor.. so, setiap kali slps beraktiviti, kami akn postkn gmbr2 dan cerita dsepnjang aktiviti. jadi kwn2 yang tak pergi atau membe seaktiviti bolehlh me-ngomen pic2 bkenaan. kami dah mcm keluarga disitu wlaupun ada diantara kami belum mengenali dan belum pernah beraktiviti bersama. namun keyakinan dan kepercayaan tu jauh lebih tinggi kalau hendak dibezakan dengan kenalan-kenalan di TAGGED or my space or Hi5.
setelah aku pergi dari site2 social networking itu, tetiba je aku dijemput untuk joinkn diri kat Tagged. niat aku hanya untuk menghabiskan masa. lagipun di tagged, xde sapa yang leh detect kewujudan aku. nick yang digunakn ternyata berbeza dari sebelum2nya. sejujurnya, tagged sedikit membosankan sebab aku tak boleh ubahsuai code, tp ttap ada klebihannya dari segi "chatroom"..kat situ wujud satu kehidupan misteriku (miahahaha)..di tagged aku knal cik bibiey yg secara x sengaja mengingatkn aku betapa aku mengkhayalkan diri di chat room dgn sikapku yang sewel itu..hikhik..sekali dua aku baca blog cik bibiey (aku ralat) membuatkan minda aku berputar teringatkan kisahku dulu-dulu. kisah dimana aku menghabiskan hariku dengan posting n editing. mula dari saat itu, maka wujudlah blog ni yang ku cipta hasil dari penggunaan nick aku di tagged..jasmine(L)daroses & sweet kingkong. Aku hrp aku dpt mengekalkn blog ni smpi ke ank cucu..hehe...

Photobucket

aku ingin mulakan hidup baruku dengan keyakinan dan sedikit keberanian. anggaplah blog ni sebagai hadiah ats kebebasan yang ku kecapi kini. neway, aku ttap tak lupa untuk menjenguk acc multiply untuk mengikuti perkembangan semasa kawan2 tp dgn mnggunakn acc multiply kwn2 dan ex aku (aku ade psword diorang ni..wakakakaka)..tunggu lah yer kwn2..nanti msalah antara aku dan dia settle aku akn warwar kn kat korang acc br multiply aku..hehe(dh buat upenye)...aku tak boleh selamanya melarikan diri..tul tak tuan puan???huhu...
hah!! ni satu lg cite bangang kat tagged..korang tahu, leh lak acc tag aku asyik kna delete je ng tag admin...yer la, acc 1st dulu aku delete pastu yg next2 tu tag admin lak tolong deletekn..miahaha..hmpir 20 kali aku create acc pastu kna delete lg..ble aku dh x kesah dia nk delete elok lak btahan..wakakakaka...aku bkn ape nk ade acc tag tu juz nk njoy gle2 kat chat room..
ok, minggu depan insyaAllah, segalanya berubah..hidupku mungkin tidak lagi sebosan bulan-bulan kebelakangan ni..begitu banyak perancangan dlm kepala..so, aku tdk lg berminat tuk mengaktifkn diri kat mna2 site social networking..cume aku akn trus bloggin as long as otak aku dpt mnghasilkan idea2....n u all sudi mbaca cerita ceritiku..thanks guys..muaahhhhh
~aku insan kerdil dlm dunia blog~

No comments:

Post a Comment

lov ur comment honey!!!

~lonely garden~

Photobucket

MOOD OF DA DAY

"it's awful" terribly sad but smile as always....demmm.....no need to CRY........

Labels

My fav Sport & Outdoor Brand

  • Columbia Sport Wear
  • Mountain Hardwear
  • Reebok
  • Lowe Alpine
  • Karrimor
  • The North Face
  • 5 ten
  • Adidas
  • Mammut
  • Deuter

Rindu pd rimba itu...

Kurindukan cahaya sikunang-kunang Pelita rimaba hiasan gelap malam Bintang nan bersinar begemerlapan Sang rembulan penerang alam nan gelita Kurindukan mandian air dibukit Kedinginannya menyentuh dalam hati Burung berkicauan berlagu riang Disilah ku miliki kedamaian Rindu.. Cahaya sang rembulan Dingin aingin rimba menyusup dihati Rindu Hembusan sang bayu Buahan meranum pepohon menghijau Merdu suara kicau burung Dinginnya air terjun Ku kembali semula menikmati segala Keindahan Kurindukan saat-saat bahagia Tak mungkin pudar Segar dalam ingatanku Biarku disini, jauh didesa bahagia telah bersemi selamanya.. sIti nurhaliza -rindu

Next Top Plan!!!!!!!!

  • ~Join 4x4 for hunting/fishing n camping santai (weekend activity)
  • ~Candat Sotong / BBQ @ Kapas Island (May)
  • ~Chemerung Waterfall
  • ~Trans Titiwangsa

Followers

Earth Song lyrics (Michael Jackson)

What about sunrise What about rain What about all the things That you said we were to gain... What about killing fields Is there a time What about all the things That you said was yours and mine... Did you ever stop to notice All the blood we've shed before Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores? Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah What have we done to the world Look what we've done What about all the peace That you pledge your only son... Did you ever stop to notice All the children dead from war Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah I used to dream I used to glance beyond the stars Now I don't know where we are Although I know we've drifted far Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Hey, what about yesterday (What about us) What about the seas (What about us) The heavens are falling down (What about us) I can't even breathe (What about us) What about the bleeding Earth (What about us) Can't we feel its wounds (What about us) What about nature's worth (ooo, ooo) It's our planet's womb (What about us) What about animals (What about it) We've turned kingdoms to dust (What about us) What about elephants (What about us) Have we lost their trust (What about us) What about crying whales (What about us) We're ravaging the seas (What about us) What about forest trails (ooo, ooo) Burnt despite our pleas (What about us) What about the holy land (What about it) Torn apart by creed (What about us) What about the common man (What about us) Can't we set him free (What about us) What about children dying (What about us) Can't you hear them cry (What about us) Where did we go wrong (ooo, ooo) Someone tell me why (What about us) What about babies (What about it) What about the days (What about us) What about all their joy (What about us) What about the man (What about us) What about the crying man (What about us) What about Abraham (What was us) What about death again (ooo, ooo) Do we give a damn
Photobucket
there's no explanation hoe da forest treat my feeling n being my soulmate EVER......
Photobucket
Mountaineering & friendship
memories & Love
Experience & skills
desire & needs

Isi Rimba Tak Ada Tempat Berpijak Lagi :-IWAN FALS-:

Raung buldozer gemuruh pohon tumbang Berpacu dengan isi rimba raya Tawa kelakar badut-badut serakah Tanpa HPH berbuat semaunya Lestarikan alam hanya celoteh belaka Lestarikan alam mengapa tidak dari dulu Oh mengapa, oh ho... Jelas kami kecewa Menatap rimba yang dulu perkasa Kini tinggal cerita pengantar lelah si Buyung Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Lestarikan hutan hanya celoteh belaka Lestarikan hutan mengapa tidak dari dulu saja Oh.. Jelas kami kecewa Mendengar gergaji tak pernah berhenti Demi kantong pribadi Tak ingat rezeki generasi nanti Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia
end
where shud i go other than dis peaceful places
wat shud i do other than dis nature exploration
it's all bout LOVE n care..

Memories

sedikit memori yg terukir dlm buku memoriku..
Blogger Templates

Jasmine in da Secret Garden

Photobucket
My photo
Hermm..I seorang yg simple n' friendly kot..am into mountaineering n i really lov nature..but i smpn all da stuffs kat i punye website sweet kingkong tu..
Photobucket
~Biarkn ia terbang bebas diangkasa raya..berkicau riang~Photobucket

Got something to say?????


ShoutMix chat widget

Endangered Animal of the Day

MY JOURNEY