Thursday, 19 February 2009

ADAKAH ANDA SEORANG PEROKOK????TEGAR??OR SEKADAR SUKA-SUKA??

1st of all sorry to all cigarette’s lover..

KEBAIKAN DR WUJUDNYA SI PEROKOK

Ofcoz la, lau xde perokok, maka xdenye kilang rokok dan seterusnya xde la rokok2 dijual dikedai dan yg pling worst no TAX hasil dr rokok ini..TAX ni lak mmg antara revenue utama kot sbb TAX rokok agak tinggi. Adessss!!!!! Mane si bijak pandai, camne yer nak cover hal ni lau rokok diharamkn..payah gak tu..aku no idea bab tu..

PERKARA YANG MBUATKN AKU DN MEREKA2 MENYAMPAH TTG SI PEROKOK?
  1. Ko merokok, aku lak yg telan asap rokok ko tu..baiknye ko hembus2..cube ko telan asap tu..kot ye pn ko nk bunuh diri, jgn bunuh aku sekali..ekekeke
  2. Ni nak kuar dating nih..ko lak sibuk hisap rokok..seb baik lam shopping komplek..(NO SMOKING) everywhere lau tak perfume mahal mana pun aku spray abis luntur akibat bau asap rokok yg cam hampehh
  3. Wat?? Mrokok ade style?? Smoking buat kn u nmpk seksi?? Smoking baru lh jantan?? Huhh poyo la korang nih..bagi aku, oh ye style tu ade tp nmpak cam blagak la ko hembus asap tu..depan bakal mak mentua ko nk wat cam tu ke..hehe…seksi?? uhhh I dun think so, u look so bad if u pompuan la..jantan?? arghh x smoke pn ko ttp jantan..konon2 machoo la tu..ekekeke..
  4. Hahhh, ini satu kes..dak ni dah la xde bnyk duit..mak ai, sanggup beb tak mkn demi sekotak rokok yg x bleh bg energy pn kat bdn dia tu..tak tahu lh aku kot2 rokok ni ade vitamin A ke ape..miahahaha..

Pesanan penaja:- kepada adik2 yg baru ingin test tabiat ni, tak usahlah..skrg org dh tukar persepsi (sape yg x merokok lg cool) ekekeke

SMOKING HABIT IN UK


Di setiap persimpangan jalan, kaki2 lima kedai dan dimana 2 saja ada je si perokok tak mngenal usia baik perempuan apatah lagi lelaki. Remaja dan juga belia2. Si tua pun. Ohh ye, aku knal sorang auntie ni. Namanya Julie. Aku tolong dia kat charity shop bdekatan ng umah my sis. Syok jugak aku tengok auntie tu layan smoke. Dalam fikiran aku, leh panaskan badan ke smoking tu..huhu.. kadang-kadang aku pun turut sama smoke ngan auntie Julie kat luar kedai.. OPS!! Jgn salah sangka, aku mmg la smoke sbb cuaca sejuk..ekekeke


Look, betapa payahnya kerajaan Britain nak control habit merokok yang menular kesegenap masyarakatnya. But I salute lah, Britain government boleh mengharamkan merokok kat PUB. Walaupun tindakan itu membuatkan banyak PUB2 terpaksa gulung tikar, tp mereka(kerajaan Britain)still lg meneruskan Law yang mngharamkan perokok merokok dalam PUB. Ini sebagai langkah baik n agak drastic bagi mengurangkan kadar perokok di kalangan warganya. Walaupun auntie Julie dalam ceritanya, memprotes tindakan government tu sebab baginya apa guna PUB ada kalau tak boleh merokok sebab orang kesitu untuk enjoy. Aku hanya mengia kan je kata-kata auntie Julie. Ala, dia protes sebab dia pun perokok tegar. Dah sakit-sakit pun still lagi tak boleh berpisah dengan rokok tu. gelak ku dalam hati. But I love u auntie Julie. may god bless ya..

Actually, kemajuan dan kestabilan sesebuah Negara sekarang tidak lagi dinilai dari kemodenan teknologi dan perindustriannya tetapi juga sosial masyarakatnya. Walau maju mana pun sesebuah Negara itu tetapi criminal case tinggi, so Negara itu tidak layak di panggil sebuah Negara maju. Btw, aku bersyukur masyarakat kita (melayu), especially golongan wanita yang merokok belum mencapai peratus yang tinggi kerana kita masih menghargai adat dan budaya kita. Syukur lah kalau nak dibandingkan dengan masyarakat barat yang agak sukar lagi untuk dibanteras.


“LOV URSELF!! LOV ENVIRONMENT!! N SAY NO TO CIGARETTE”

Photobucket

~lonely garden~

Photobucket

MOOD OF DA DAY

"it's awful" terribly sad but smile as always....demmm.....no need to CRY........

Labels

My fav Sport & Outdoor Brand

  • Columbia Sport Wear
  • Mountain Hardwear
  • Reebok
  • Lowe Alpine
  • Karrimor
  • The North Face
  • 5 ten
  • Adidas
  • Mammut
  • Deuter

Rindu pd rimba itu...

Kurindukan cahaya sikunang-kunang Pelita rimaba hiasan gelap malam Bintang nan bersinar begemerlapan Sang rembulan penerang alam nan gelita Kurindukan mandian air dibukit Kedinginannya menyentuh dalam hati Burung berkicauan berlagu riang Disilah ku miliki kedamaian Rindu.. Cahaya sang rembulan Dingin aingin rimba menyusup dihati Rindu Hembusan sang bayu Buahan meranum pepohon menghijau Merdu suara kicau burung Dinginnya air terjun Ku kembali semula menikmati segala Keindahan Kurindukan saat-saat bahagia Tak mungkin pudar Segar dalam ingatanku Biarku disini, jauh didesa bahagia telah bersemi selamanya.. sIti nurhaliza -rindu

Next Top Plan!!!!!!!!

  • ~Join 4x4 for hunting/fishing n camping santai (weekend activity)
  • ~Candat Sotong / BBQ @ Kapas Island (May)
  • ~Chemerung Waterfall
  • ~Trans Titiwangsa

Followers

Earth Song lyrics (Michael Jackson)

What about sunrise What about rain What about all the things That you said we were to gain... What about killing fields Is there a time What about all the things That you said was yours and mine... Did you ever stop to notice All the blood we've shed before Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores? Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah What have we done to the world Look what we've done What about all the peace That you pledge your only son... Did you ever stop to notice All the children dead from war Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah I used to dream I used to glance beyond the stars Now I don't know where we are Although I know we've drifted far Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Hey, what about yesterday (What about us) What about the seas (What about us) The heavens are falling down (What about us) I can't even breathe (What about us) What about the bleeding Earth (What about us) Can't we feel its wounds (What about us) What about nature's worth (ooo, ooo) It's our planet's womb (What about us) What about animals (What about it) We've turned kingdoms to dust (What about us) What about elephants (What about us) Have we lost their trust (What about us) What about crying whales (What about us) We're ravaging the seas (What about us) What about forest trails (ooo, ooo) Burnt despite our pleas (What about us) What about the holy land (What about it) Torn apart by creed (What about us) What about the common man (What about us) Can't we set him free (What about us) What about children dying (What about us) Can't you hear them cry (What about us) Where did we go wrong (ooo, ooo) Someone tell me why (What about us) What about babies (What about it) What about the days (What about us) What about all their joy (What about us) What about the man (What about us) What about the crying man (What about us) What about Abraham (What was us) What about death again (ooo, ooo) Do we give a damn
Photobucket
there's no explanation hoe da forest treat my feeling n being my soulmate EVER......
Photobucket
Mountaineering & friendship
memories & Love
Experience & skills
desire & needs

Isi Rimba Tak Ada Tempat Berpijak Lagi :-IWAN FALS-:

Raung buldozer gemuruh pohon tumbang Berpacu dengan isi rimba raya Tawa kelakar badut-badut serakah Tanpa HPH berbuat semaunya Lestarikan alam hanya celoteh belaka Lestarikan alam mengapa tidak dari dulu Oh mengapa, oh ho... Jelas kami kecewa Menatap rimba yang dulu perkasa Kini tinggal cerita pengantar lelah si Buyung Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Lestarikan hutan hanya celoteh belaka Lestarikan hutan mengapa tidak dari dulu saja Oh.. Jelas kami kecewa Mendengar gergaji tak pernah berhenti Demi kantong pribadi Tak ingat rezeki generasi nanti Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia
end
where shud i go other than dis peaceful places
wat shud i do other than dis nature exploration
it's all bout LOVE n care..

Memories

sedikit memori yg terukir dlm buku memoriku..
Blogger Templates

Jasmine in da Secret Garden

Photobucket
My photo
Hermm..I seorang yg simple n' friendly kot..am into mountaineering n i really lov nature..but i smpn all da stuffs kat i punye website sweet kingkong tu..
Photobucket
~Biarkn ia terbang bebas diangkasa raya..berkicau riang~Photobucket

Got something to say?????


ShoutMix chat widget

Endangered Animal of the Day

MY JOURNEY