Friday, 27 March 2009

*mari makang kepok lekor weh*

Photobucket

huhh, bahagia tul kepulangan aku dari UK tak sampai beberapa hari dah boleh merasa keropok lekor nih. special dari Terengganu. actually, aku takde lah suka sgt makan kopok lekor nih, tapi tujuan aku mempromosikan kopok lekor nih lam blog aku ni sememangnya bertujuan meng-hot kan 2 orang sahabat aku dari Dublin tuh ; cik Isya dan Aka terutamanya Aka..miahahaha....

Photobucket

kopok lekor nih abg aku beli last week kot masa dia balik kampung kat kemaman. Aku kalau nak dijamu keropok lekor seharusnya keropok lekor yang asli dari terengganu yang kaya dengan isi ikannya bukannya kanji semata-mata. kualiti harus dititikberatkan. cehh......maklum lah anak terengganu jati..kalau kat Terengganu tu, yang famous di war2 kan orang antaranya ialah; keropok lekor 007 di chendering dan keropok losong. bagi aku, aku memilih keropok Intan yang terletak di pinggir jalan sebelum keluar dari Terengganu iaitu sempadan pahang. kalau kami nak ke KL, lebih mudah untuk beli keropok kat situ sebab lokasinya yang strategik dan harganya amat berpatutan dan yang paling penting berkualiti..so, bagi yang nak melawat terengganu tu, silalah try beli kopok di lokasi yang aku maksudkan..

OKEY LAH SEKIAN SAJA PROMOSI SY PD HARI INI!!!!

p/s: kpd Aka n Isya, jom layan kepok HOT..wakakakkakakakakkakaka

7 comments:

  1. woooo...giler kentang nk jelez kan aku ..

    tapi...malang nyer cik rose...

    aku sgt2 ;a kewllllll ok..


    wakakakakaka...

    nak makan hati xleh..

    xelok makan bnde dalaman nih..

    miahaha..nak lagi ngha stdy2 ni..

    wakakakakakak..

    ekceli.....(aku jelez gokkkkkkkkkk)

    mg ni kejam ah jass..ups~~ROSE..

    dkpe2..kekgi aku tau doh..

    mg mst nok post pasal mg makan kfc nga mcD plop...


    wuuuuu... banned blog rose..wuuu..banned..
    wakakaka

    ReplyDelete
  2. hehehe rose org ganu eh? kat mane ye?

    ReplyDelete
  3. wakakakaka...JELEZ tahap ape tuh puan Iysa smpi blog aku ni pon nk di-BAN..miahahaha..

    ReplyDelete
  4. hometown nye di kemaman cik lieza...hihi..soalan tu b'bunyi seolah cik lieza asal trganu jugak ek?? :)

    ReplyDelete
  5. saya juga akan pulang ke terengganu dalam masa terdekat. lalalala. mari sama-sama jeleskan cik Isya dan Aka. =p

    ReplyDelete
  6. horeyyy..aku nk blik esok..sekjap pn jadik la lpaskn gian kat pantai..hikhik...pastu nk pi carik sata n otak2 n yg pling pnting NASI DAGANG plak utk di POST kn ..tunggu ko isya n aka..miahahahahahaha

    ReplyDelete
  7. yurp.. lieza lahir kat kemaman juge,,, kuala kemaman... kampung pun kat situ,,, eekekke

    ReplyDelete

lov ur comment honey!!!

~lonely garden~

Photobucket

MOOD OF DA DAY

"it's awful" terribly sad but smile as always....demmm.....no need to CRY........

Labels

My fav Sport & Outdoor Brand

  • Columbia Sport Wear
  • Mountain Hardwear
  • Reebok
  • Lowe Alpine
  • Karrimor
  • The North Face
  • 5 ten
  • Adidas
  • Mammut
  • Deuter

Rindu pd rimba itu...

Kurindukan cahaya sikunang-kunang Pelita rimaba hiasan gelap malam Bintang nan bersinar begemerlapan Sang rembulan penerang alam nan gelita Kurindukan mandian air dibukit Kedinginannya menyentuh dalam hati Burung berkicauan berlagu riang Disilah ku miliki kedamaian Rindu.. Cahaya sang rembulan Dingin aingin rimba menyusup dihati Rindu Hembusan sang bayu Buahan meranum pepohon menghijau Merdu suara kicau burung Dinginnya air terjun Ku kembali semula menikmati segala Keindahan Kurindukan saat-saat bahagia Tak mungkin pudar Segar dalam ingatanku Biarku disini, jauh didesa bahagia telah bersemi selamanya.. sIti nurhaliza -rindu

Next Top Plan!!!!!!!!

  • ~Join 4x4 for hunting/fishing n camping santai (weekend activity)
  • ~Candat Sotong / BBQ @ Kapas Island (May)
  • ~Chemerung Waterfall
  • ~Trans Titiwangsa

Followers

Earth Song lyrics (Michael Jackson)

What about sunrise What about rain What about all the things That you said we were to gain... What about killing fields Is there a time What about all the things That you said was yours and mine... Did you ever stop to notice All the blood we've shed before Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores? Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah What have we done to the world Look what we've done What about all the peace That you pledge your only son... Did you ever stop to notice All the children dead from war Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah I used to dream I used to glance beyond the stars Now I don't know where we are Although I know we've drifted far Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Hey, what about yesterday (What about us) What about the seas (What about us) The heavens are falling down (What about us) I can't even breathe (What about us) What about the bleeding Earth (What about us) Can't we feel its wounds (What about us) What about nature's worth (ooo, ooo) It's our planet's womb (What about us) What about animals (What about it) We've turned kingdoms to dust (What about us) What about elephants (What about us) Have we lost their trust (What about us) What about crying whales (What about us) We're ravaging the seas (What about us) What about forest trails (ooo, ooo) Burnt despite our pleas (What about us) What about the holy land (What about it) Torn apart by creed (What about us) What about the common man (What about us) Can't we set him free (What about us) What about children dying (What about us) Can't you hear them cry (What about us) Where did we go wrong (ooo, ooo) Someone tell me why (What about us) What about babies (What about it) What about the days (What about us) What about all their joy (What about us) What about the man (What about us) What about the crying man (What about us) What about Abraham (What was us) What about death again (ooo, ooo) Do we give a damn
Photobucket
there's no explanation hoe da forest treat my feeling n being my soulmate EVER......
Photobucket
Mountaineering & friendship
memories & Love
Experience & skills
desire & needs

Isi Rimba Tak Ada Tempat Berpijak Lagi :-IWAN FALS-:

Raung buldozer gemuruh pohon tumbang Berpacu dengan isi rimba raya Tawa kelakar badut-badut serakah Tanpa HPH berbuat semaunya Lestarikan alam hanya celoteh belaka Lestarikan alam mengapa tidak dari dulu Oh mengapa, oh ho... Jelas kami kecewa Menatap rimba yang dulu perkasa Kini tinggal cerita pengantar lelah si Buyung Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Lestarikan hutan hanya celoteh belaka Lestarikan hutan mengapa tidak dari dulu saja Oh.. Jelas kami kecewa Mendengar gergaji tak pernah berhenti Demi kantong pribadi Tak ingat rezeki generasi nanti Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia
end
where shud i go other than dis peaceful places
wat shud i do other than dis nature exploration
it's all bout LOVE n care..

Memories

sedikit memori yg terukir dlm buku memoriku..
Blogger Templates

Jasmine in da Secret Garden

Photobucket
My photo
Hermm..I seorang yg simple n' friendly kot..am into mountaineering n i really lov nature..but i smpn all da stuffs kat i punye website sweet kingkong tu..
Photobucket
~Biarkn ia terbang bebas diangkasa raya..berkicau riang~Photobucket

Got something to say?????


ShoutMix chat widget

Endangered Animal of the Day

MY JOURNEY