Saturday, 21 February 2009

shoppin dan kerinduanku trhadap hutan rimba..huhu

Hr ni seperti hari2 yang lalu, lpas solat subuh aku menyambung lagi di pembaringan sambil fikiran melayan-layan ke dunia khayalan. Arghh, ntah apa lah yang aku duk pikir kan..nak tensen dn bersedih ttg Si Ex, si dia x kasi..ermm…lalu otak aku memulakan pengembaraan merentasi samudera luas ke hutan hujan tropika.. kali ni SLIM RIVER menjadi bahan khayalanku..merayau-rayau kesekitar panaroma rimba sambil didendangkan unggas2 hutan.. terlalu asyik aku menjamah kedinginan air sungai slim river yg mengalir..sambil menunggu sidia membawa pulang hasil perburuan..apakah si kijang menjadi mangsa?? Argghhh jgn itu haiwan dlm perlindungan..protesku dlm hati..

Tiba-tiba pintu bilikku dikuak dr luar..dan x lama lpas tu kakak aku sudah berada begitu hampir dgnku..terbantut la khayalan aku kali ni..lom sempat menjamu hasil perburuan sidia..
“jom shoppin!!” my sis said..
“err shoppin??meadowhall??ok ok, org siap skrg..” sambut aku dgn pantas..
Cerita itu aku biarkn saja tergantung dan trus menukar pakaian tanpa perlu mandi manda..hahahaha..setelah selesai menyarung pkaian yg sesuai aku menyarung pula jacket jeansku..pikirku, suhu tidak lah sesejuk biasa jd tak perlu aku menyarung jacket tebal. Dr attic, aku terus turun ke tingkat bawah menjamah sedikit sarapan pagi yg telah disediakan akak. Aku minta kebenaran utk ke library terlebih dahulu untuk return buku yg aku pinjam 2 minggu lpas. Pulang dari library sempat lagi aku masuk ke salvation army melihat2 apa yg agak2 boleh dibeli. Dan setelah memilih dalam kadar yg pantas, aku mencapai 2 item, buat pembayaran dan keluar. Sesampainya dirumah mereka semua sudah bersiap2 utk keluar.
………………………………………
Shoppin time!!! Yuhuuu
Kami tak terlalu tergesa2 kali ni kerana waktu solat semakin lambat tidak seperti bulan2 yang lalu dimana jam 1 sudah masuk waktu asar..mmg terkejar2 lah..so skrg dh lmbt..asar jam 2.50.. ok lah tu..
Sebut pasal shopping, baik di Malaysia mahupun di Uk nih, dah sah2 la store menjual barangan sukan dan butik outdoor.huhh, dasat tul, sale yg sepatutnya berakhir bulan disember maseh lagi berlangsung. Ini mungkin kerana ekonomi Britain yang mengalami masalah jadi untuk menggalakkan pembeli shopping, so sale berlangsung dalam kadar waktu yang tak dijangka. Ok lah tu, boleh aku shopping lagi..huhu..seperti biasa, masuk je ke store mnjual barangan sukan tu, aku terus ke bahagian karrimor. Dulu aku dh berminat nak beli head torch yang tergantung kat situ. Tapi fikir punya fikir aku tak beli. So kali ni aku tak bnyak fikir, aku terus beli. Dah sampai Malaysia lagi lah mahal harganya.tapi yang aku sedikit geram, time kat London hari tu aku beli satu kasut ni, harganya 20 pound setelah discount 70% tp td aku tgok dah jd 90% kot..cehh.. Lepas tu belek punya belek, mak ai murah gila la barangan sukan kat sini. Rabun mata aku. So, sempat la aku grab satu lagi t-shirt long sleeve karrimor sesuai tuk tracking and outdoor activity.. dan shopping2 lain seperti biasa, barangan2 wanita dan kecantikan la..
2 pm (balik umah)

Solat zuhur dan asar seketika kemudian..dan mula melayari internet seperti biasa. Ehh, aku lupa aku x sehat..so aku baring beberapa minit. Dan mengadap laptop kembali. Masuk ke chat room bertemu kwn2 ..arghhh, hati aku tak senang ar.. teringat kat sidia kat hutan tu. selamatkah dia..dan rinduku juga mula membahang apabila terlihat baju baru dan head torch brand karrimor tu. ingatan aku mula menerjah kedunia pendakian yang telah lama aku tinggalkan. So, aku pun seperti kebiasaan mnggalas beg karrimor jaguar yang juga baru aku beli last month. Kebetulan beg tu penuh muatan (brg2 yang aku dh packing untuk pulang nanti). So, berat2 beg tu sedikit sebanyak dapat menghilangkan gianku..hehehe..ehh sebelum tu sempat lagi aku duk beraksi kat depan kamera. Then, aku editkan pic tu seolah2 aku di puncak gunung..ekekekeke…

Photobucket

Cipan pon terharu dengan gianku itu..wakakkaka

No comments:

Post a Comment

lov ur comment honey!!!

~lonely garden~

Photobucket

MOOD OF DA DAY

"it's awful" terribly sad but smile as always....demmm.....no need to CRY........

Labels

My fav Sport & Outdoor Brand

  • Columbia Sport Wear
  • Mountain Hardwear
  • Reebok
  • Lowe Alpine
  • Karrimor
  • The North Face
  • 5 ten
  • Adidas
  • Mammut
  • Deuter

Rindu pd rimba itu...

Kurindukan cahaya sikunang-kunang Pelita rimaba hiasan gelap malam Bintang nan bersinar begemerlapan Sang rembulan penerang alam nan gelita Kurindukan mandian air dibukit Kedinginannya menyentuh dalam hati Burung berkicauan berlagu riang Disilah ku miliki kedamaian Rindu.. Cahaya sang rembulan Dingin aingin rimba menyusup dihati Rindu Hembusan sang bayu Buahan meranum pepohon menghijau Merdu suara kicau burung Dinginnya air terjun Ku kembali semula menikmati segala Keindahan Kurindukan saat-saat bahagia Tak mungkin pudar Segar dalam ingatanku Biarku disini, jauh didesa bahagia telah bersemi selamanya.. sIti nurhaliza -rindu

Next Top Plan!!!!!!!!

  • ~Join 4x4 for hunting/fishing n camping santai (weekend activity)
  • ~Candat Sotong / BBQ @ Kapas Island (May)
  • ~Chemerung Waterfall
  • ~Trans Titiwangsa

Followers

Earth Song lyrics (Michael Jackson)

What about sunrise What about rain What about all the things That you said we were to gain... What about killing fields Is there a time What about all the things That you said was yours and mine... Did you ever stop to notice All the blood we've shed before Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores? Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah What have we done to the world Look what we've done What about all the peace That you pledge your only son... Did you ever stop to notice All the children dead from war Did you ever stop to notice The crying Earth the weeping shores Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah I used to dream I used to glance beyond the stars Now I don't know where we are Although I know we've drifted far Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah Hey, what about yesterday (What about us) What about the seas (What about us) The heavens are falling down (What about us) I can't even breathe (What about us) What about the bleeding Earth (What about us) Can't we feel its wounds (What about us) What about nature's worth (ooo, ooo) It's our planet's womb (What about us) What about animals (What about it) We've turned kingdoms to dust (What about us) What about elephants (What about us) Have we lost their trust (What about us) What about crying whales (What about us) We're ravaging the seas (What about us) What about forest trails (ooo, ooo) Burnt despite our pleas (What about us) What about the holy land (What about it) Torn apart by creed (What about us) What about the common man (What about us) Can't we set him free (What about us) What about children dying (What about us) Can't you hear them cry (What about us) Where did we go wrong (ooo, ooo) Someone tell me why (What about us) What about babies (What about it) What about the days (What about us) What about all their joy (What about us) What about the man (What about us) What about the crying man (What about us) What about Abraham (What was us) What about death again (ooo, ooo) Do we give a damn
Photobucket
there's no explanation hoe da forest treat my feeling n being my soulmate EVER......
Photobucket
Mountaineering & friendship
memories & Love
Experience & skills
desire & needs

Isi Rimba Tak Ada Tempat Berpijak Lagi :-IWAN FALS-:

Raung buldozer gemuruh pohon tumbang Berpacu dengan isi rimba raya Tawa kelakar badut-badut serakah Tanpa HPH berbuat semaunya Lestarikan alam hanya celoteh belaka Lestarikan alam mengapa tidak dari dulu Oh mengapa, oh ho... Jelas kami kecewa Menatap rimba yang dulu perkasa Kini tinggal cerita pengantar lelah si Buyung Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Lestarikan hutan hanya celoteh belaka Lestarikan hutan mengapa tidak dari dulu saja Oh.. Jelas kami kecewa Mendengar gergaji tak pernah berhenti Demi kantong pribadi Tak ingat rezeki generasi nanti Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia Bencana erosi s'lalu datang menghantui Tanah kering-kerontang banjir datang itu pasti Isi rimba tak ada tempat berpijak lagi Punah dengan sendirinya akibat rakus manusia
end
where shud i go other than dis peaceful places
wat shud i do other than dis nature exploration
it's all bout LOVE n care..

Memories

sedikit memori yg terukir dlm buku memoriku..
Blogger Templates

Jasmine in da Secret Garden

Photobucket
My photo
Hermm..I seorang yg simple n' friendly kot..am into mountaineering n i really lov nature..but i smpn all da stuffs kat i punye website sweet kingkong tu..
Photobucket
~Biarkn ia terbang bebas diangkasa raya..berkicau riang~Photobucket

Got something to say?????


ShoutMix chat widget

Endangered Animal of the Day

MY JOURNEY